+31 630846289 info@wsvdehitsert.nl

Watersportvereniging de Hitsert

Hitsertse Kade 8

3284KC Zuid-Beijerland

Ik ben passant en zoek een ligplaats voor mijn boot…

Onze vereniging heeft een beperkte accomodatie voor passanten. Vanwege de unieke ligging, de rust en de gezellige sfeer is hier veel belangstelling voor bij bootbezitters. Natuurlijk geldt; “Wie het eerst komt …..” U kunt de ligplaats voor uw boot vòòraf reserveren. We hopen dat u een prettig verblijf bij ons heeft!

welke plaatsen zijn beschikbaar?

Er zijn in onze haven maximaal 5 ligplaatsen aan de 60m lange kade  beschikbaar voor passanten. De haven is toegankelijk voor schepen met een lengte van max. 12 mtr. met een diepgang van max. 1.80 m diepgang ( NAP +40cm). Er is geen maximale verblijfsduur. Het aantal  beschikbare ligplaatsen is afhankelijk van de lengte van de al aanwezige schepen. Twijfelt u of er voor uw schip een ligplaats beschikbaar is, neem dan even contact op met de havenmeester. (+31 630846289) Afmeren van uw schip aan de kade dient altijd met de boeg naar de havenuitgang te gebeuren.

Vrije boxen in de haven zijn herkenbaar aan een groen bordje. Deze plaatsen kunnen niet online worden gereserveerd. Neem voor de passende maten en diepte van deze plaatsen altijd eerst tel. contact op met de havenmeester. 

Vanwege de beschikbare waterdiepte is het gebruikelijk dat het schip met de grootste diepgang het dichtst bij de monding van de haven  afmeert. Aanwijzingen van de havenmeester hierover dienen altijd opgevolgd te worden zodat iedereen een goede ligplaats krijgt.

Vanaf uw ligplaats heeft u een prachtig uitzicht over het Haringvliet en het eiland Tiengemeten. Het terrein grenst aan ‘Natura-2000’ gebied. Op ongeveer 1 km vind u voldoende winkels in Zuid Beijerland. Op de website van onze vereniging leest u meer over de omgeving.

We beschikken over een voorziening voor het  het legen van een cassettetoilet. Ook is er WIFI beschikbaar op ons terrein. Bij aankomst ontvangt u de inloggegevens van de havenmeester. Er zijn eventueel fietsen beschikbaar voor het doen van de boodschappen. Vraagt u hier gerust naar.

Een ligplaats voor passanten kost  € 1,50 p. mtr. (l.o.a.) per overnachting. Dit is incl. het gebruik van water en douchen maar excl. het gebruik van elektriciteit (6A-10A) à €2,00 p.dag en toeristenbelasting ( €1,20 p.p.p.n).

Leden en inwoners van de Hoeksche Waard betalen geen toeristenbelasting. De kosten voor uw verblijf dienen altijd vooraf te worden voldaan.

Voor de beschikbare ligplaatsen aan de kade is een online reserveringsformulier beschikbaar. Scan hiervoor de QR-code die u op de verschillende bordjes op het terrein ziet staan.  Na volledige  invulling van het online-formulier èn betaling ontvangt u een acceptatie e-mail van de havenmeester. Uw reservering  is dan omgezet in een (definitieve) boeking.

Neem bij vragen altijd even tel. contact met de havenmeester op of overleg met hem tijdens zijn ronde op de haven. (`s ochtends èn ’s avonds)

We hebben een aantal spelregels voor gasten die op ons terrein en in onze haven verblijven. Deze staan in het passantenreglement. U dient zich hiervan vooraf op de hoogte te stellen.

Is het u bevallen of heeft u andere opmerkingen? Laat dan een berichtje achter op de pagina “reacties”, zodat we, waar nodig, onze dienstverlening kunnen verbeteren.